top of page

De ondernemer

Mijn naam is Marlies Schlingmann. Vanaf 1994 ben ik werkzaam in verschillende (leidinggevende) functies bij stichtingen in de welzijnssector voor senioren. Door deze jarenlange ervaring weet ik precies waar de knelpunten zitten. 

Met veel overtuiging dat het anders kan heb ik het initiatief genomen om Welzijn onze Zorg op te zetten, zodat ik iedereen kan helpen die het welzijn voor ouderen hoog in het vaandel heeft. Ik kan deze knelpunten prachtig, deskundig en creatief oplossen met als doel ouderen langer succesvol thuis te laten wonen. 

Langer thuis blijven wonen, dat is me nogal wat. Vroeger gingen we naar zorginstellingen met het idee dat ouderen zorg moesten krijgen. Terwijl het vaak om het welzijn van mensen zou moeten gaan. Die inzichten krijgen we gelukkig steeds meer. Het is echter nu zo dat in de ouderenzorg alles onderste boven ligt. En de ouderen? Die zien door de bomen het bos niet meer. Zij hebben juist nu veel baat bij een sterk en duidelijk beleid.

Geld, hoor ik u zuchten? Is echt geen probleem! Ondernemers bijvoorbeeld willen enorm graag maatschappelijk betrokken ondernemen. Laatst hoorde ik een ondernemer de term Maatschappelijk bewust ondernemen noemen, ook prachtig! Meer en meer vinden deze fantastische, energieke ondernemers Welzijn onze Zorg. Samen stellen wij een plan op zodat hun droom ook daadwerkelijk het verschil in de wijk/ dorp/ provincie/ land kunnen maken.

Ik deel graag enkele dromen die werkelijkheid zijn geworden door mijn werkwijze van binden en verbinden: 

Riet van 77 heeft door een bijzondere samenwerking met een stichting en een onderneming IPad les gekregen. Zij heeft ook leren skypen en gaat nu iedere maandagavond bij haar buren van 89 en 91 skypen, zodat haar buren even een “bezoekje” kunnen brengen aan hun kleinkinderen in Canada.

Dat is mijn drijfveer; daar haal ik mijn energie uit. Binden en verbinden.

Nog één van de vele recente ervaringen:

Jan van 93 heeft door de valpreventie (gesteund door het flessengeld van een ondernemer) zijn valangst overwonnen en loopt nu weer heerlijk buiten, ontmoet mensen, kinderen en dieren.

 

Welzijn? Geef die Zorg aan mij. Dat komt het zeker goed!

bottom of page